Werken aan aardbevingsbestendige en toekomstgerichte scholen en kindcentra

Toekomstgerichte
scholen en kindcentra
Bouwkundig versterken
Nieuwbouw
Kindcentra

Aardbevingsbestendige en toekomstgerichte scholen en kindcentra

In het noordoosten van Groningen worden 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig gemaakt. De aanleiding daarvoor is de gaswinning en het daarmee samenhangende risico op aardbevingen. Alle scholen moeten aardbevingsbestendig worden gemaakt.

Dat betekent dat een deel van de schoolgebouwen bouwkundig wordt versterkt. Voor de overige scholen is voor nieuwbouw gekozen waarbij in veel gevallen meerdere scholen onder 1 dak komen in een (integraal) kindcentrum. 

Voor alle scholen geldt dat ze naast aardbevingsbestendig ook toekomstbestendig worden gemaakt. Dit betekent onder andere dat er onderwijskundige vernieuwingen worden doorgevoerd. Het betekent ook dat de schoolgebouwen duurzaam en bijna energieneutraal worden gemaakt, met een gezond binnenklimaat (frisse scholen). Tot slot wordt er rekening gehouden met de gevolgen van krimp en groei op de leerlingaantallen.

Naar verwachting staan in de zomer van 2021 in het noordoosten van Groningen aardbevingsbestendige scholen die voldoen aan de laatste onderwijsconcepten, met een hoogwaardige ontwerpkwaliteit en een gezonde exploitatie. 

Nieuws

Nieuws Onderwijscampus Appingedam

Anno Wietze Hiemstra,burgemeester van Appingedam “Bijna een half jaar geleden namen we u mee in de plannen voor de toekomstige onderwijscampus. Inmiddels staan we op het punt het voorlopig ontwerp in te dien

Het kindcentrum in Loppersum is officieel geopend

Op 25 juni jl.was de feestelijke opening van het kindcentrum in Loppersum.

Minister Slob op bezoek bij nieuwe kindcentrum in Loppersum

Op 4 maart 2019 bracht Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) een werkbezoek aan het kindcentrum, dat momenteel in Loppersum gebouwd wordt.
Nieuwsoverzicht
Organisatie: Scholenprogramma Groningen
Functie: Projectcoördinator
HomeLocatiesThema'sNieuwsOver dit platform
Bijdragen