Werken aan aardbevingsbestendige en toekomstgerichte scholen en kindcentra

Toekomstgerichte
scholen en kindcentra
Bouwkundig versterken
Nieuwbouw
Kindcentra

Aardbevingsbestendige en toekomstgerichte scholen en kindcentra

In het noordoosten van Groningen worden 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig gemaakt. De aanleiding daarvoor is de gaswinning en het daarmee samenhangende risico op aardbevingen. Alle scholen moeten aardbevingsbestendig worden gemaakt.

Dat betekent dat een deel van de schoolgebouwen bouwkundig wordt versterkt. Voor de overige scholen is voor nieuwbouw gekozen waarbij in veel gevallen meerdere scholen onder 1 dak komen in een (integraal) kindcentrum. 

Voor alle scholen geldt dat ze naast aardbevingsbestendig ook toekomstbestendig worden gemaakt. Dit betekent onder andere dat er onderwijskundige vernieuwingen worden doorgevoerd. Het betekent ook dat de schoolgebouwen duurzaam en bijna energieneutraal worden gemaakt, met een gezond binnenklimaat (frisse scholen). Tot slot wordt er rekening gehouden met de gevolgen van krimp en groei op de leerlingaantallen.

Naar verwachting staan in de zomer van 2021 in het noordoosten van Groningen aardbevingsbestendige scholen die voldoen aan de laatste onderwijsconcepten, met een hoogwaardige ontwerpkwaliteit en een gezonde exploitatie. 

Nieuws

Er zijn geen items om weer te geven.
Nieuwsoverzicht
HomeScholen en KindcentraIn de Pers
Bijdragen