Kindcentrum Farmsumerborg

Op maandag 14 oktober 2019 is Centrum Veilig Wonen gestart met de realisatie van de nieuwbouw van het kindcentrum Farmsumerborg in Farmsum. Basisschool Farmsumerborg en De Springplank, de peuteropvang van Kids2b, zijn per maandag 30 maart 2020 gestart in het nieuwe gebouw. 

In het huidige gebouw van BS Farmsumerborg (voormalig Ripperdaborg) wordt na de bouw van het nieuwe kindcentrum tijdelijk de leerlingen van de basisscholen het Baken en de Windroos ondergebracht. Dit zodat ook die onderwijsgebouwen versterkt en aardbevingsbestendig gemaakt kunnen worden. Daarna wordt ook dit gebouw (voormalig Ripperdaborg) gesloopt.

 

Eind 2019 is de beslissing gevallen dat de gemeente Delfzijl de versterking van basisschool Het Baken in Delfzijl verder realiseert. Eerder is al aangegeven dat basisschool De Windroos uit Delfzijl tijdelijk zal gehuisvest worden in de voormalige Farmsumerborg. Die verhuizing zal nu in het eerste kwartaal van 2021 plaats gaan vinden. Het Baken wordt vanaf 23 april 2020 tijdelijk gehuisvest in de voormalige Farmsumerborg.

 

website Kindcentrum Farmsumerborg

website gemeente Eemsdelta

HomeScholen en Kindcentra