Nieuwsbericht

Nieuwsoverzicht

Drie totempalen symboliseren nieuw kindcentrum Woldendorp

10 december 2018

Onder grote belangstelling vond woensdag 21 november de feestelijke start plaats van de bouw van QWORZO, het nieuwe kindcentrum voor Woldendorp, Termunten, Termunterzijl en Borgsweer. Wethouder Jan Menninga van Delfzijl en bestuurder Dick Henderikse van Marenland plaatsten samen met kinderen van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw een totempaal op het bouwterrein naast het Dollard College in Woldendorp. Op deze wijze ontstond een serie van drie totempalen die door de schoolkinderen zelf zijn ontworpen en door twee beeldend kunstenaars, Reinoud en Merel Droppers-Stam, uit Termunten zijn gemaakt. Wethouder Menninga gaf aan trots te zijn zoveel mensen naar de eerste handeling gekomen waren. "Dat zegt iets over de grote betrokkenheid vanuit de dorpen en de ouders. Dat we hier nu staan om de eerste handeling te doen is het resultaat van een mooie samenwerking tussen onderwijsorganisatie Marenland, Kids2B, ouders en dorpen," aldus de wethouder.

De totempalen symboliseren het geheel nieuwe onderwijsconcept van QWORZO, waarin gewerkt gaat worden in de driedeling onder- midden- en bovenbouw en het klassensysteem wordt verlaten. Ook refereren de palen aan het nieuwe ervaringsleren waarin binnen en buiten leren met elkaar wordt geïntegreerd. Dat betekent dat er ook een ruim buitengebied bij het kindcentrum komt, dat onder meer ingericht wordt als leertuin. De totempalen krijgen hier een beeldbepalende plek.

Aannemer Friso Bouw bouwt in opdracht van het Centrum voor Veilig Wonen (CVW) en de NAM het kindcentrum aan de Garreltsweg in Woldendorp. Jan Menninga wenste de bouwers en de directeur van de school, Sjanet Duut, veel succes en een voorspoedig proces. Volgens de planning verhuizen de kinderen schooljaar 2019 -2020 naar de nieuwe locatie.

447
Bron: Gemeente Delfzijl
Lees meer over: Delfzijl Kindcentra Woldendorp
HomeLocatiesThema'sNieuwsOver dit platform
Bijdragen