Nieuwsbericht

Nieuwsoverzicht

IKC café 6 februari 2019 Anders leren, anders organiseren

20 december 2018

Van jaarklas naar unit?

Hoe geef je goed onderwijs in een (klein) kindcentrum?

 

Door leerlingen en leerkrachten anders te organiseren, kun je leerlingen en leerkrachten toerusten met vaardigheden voor de 21ste eeuw en onderwijs op maat geven.

De belangrijke vraag die wij ons stellen is: bieden wij kinderen het onderwijs dat hen goed voorbereid op hun leven in de toekomstige samenleving? 

 

Maar HOE richt je dit veranderproces in? Deze HOE-vraag staat centraal in het

 

IKC café van 6 februari 2019 om 15:30 uur

Boerderij De Diek'n, Dijkumerweg 2 te Zeerijp

 

Marius Berendse, landelijk projectleider van Slimfit-scholen gaat in op de vraag: Hoe geef je dat veranderproces vorm: van jaarklassen naar denken in grotere basiseenheden.

 

Op SlimFit-scholen wordt gewerkt vanuit een ander organisatieprincipe, waarbij nagedacht wordt over een grotere basiseenheid waarbij de leeftijd als indelingscriterium zoals bij de leerstofjaarklas een andere rol speelt. De leerlingen krijgen passend onderwijs aangeboden omdat er meer mensen met verschillende talenten worden ingezet. Dit zijn zowel mensen van binnen (leerkrachten, onderwijsassistenten en specialisten) als van buiten (stagiaires, studenten, senioren, vrijwilligers van verenigingen en freelancers). Dit betekent dat er met meer mensen wordt gewerkt vanuit de ambitie: kwaliteit van het onderwijs omhoog en minder werkdruk.

 

Aanmelden kan via mail: j.reitsma@sinncollectief.nl

Daarbij ook graag aangeven met hoeveel personen u komt.

349
HomeLocatiesThema'sNieuwsOver dit platform
Bijdragen