Nieuwsbericht

Nieuwsoverzicht

Samen bouwen aan een kansrijke stad

5 februari 2019

De bouw van de campus voorziet in nieuwe, aardbevingsbestendige en bijna energieneutrale huisvesting voor het voortgezet onderwijs. Het wordt een unieke combinatie van leren en werken in deze regio.

De campus wordt gebouwd op de plek van zonnehuis Solwerd. Op de campus is straks plek voor 1.900 leerlingen. De huidige vier schoolgebouwen van het Eemsdeltacollege en het Noorderpoort worden gesloopt of krijgen een andere functie. Het gaat voor de Stichting VO Eemsdelta om de locaties aan de Sikkel in Delfzijl, de Pastorielaan in Appingedam en Eelwerd in Appingedam. Voor het Noorderpoort gaat het om de locatie aan de Opwierderweg.

Ook sporthal Eelwerd in Appingedam gaat verdwijnen. Op de campus komt een nieuwe sportaccommodatie waar ook clubs en verenigingen gebruik van kunnen maken.

 

Anno Wietze Hiemstra, burgemeester van Appingedam

“Ik ben trots op de samenwerking met de Stichting VO Eemsdelta, Noorderpoort en de gemeente Delfzijl waarmee we een prachtig, veilig en duurzaam campusterrein in Appingedam gaan realiseren. In maart 2018 hebben we u als omwonenden al geïnformeerd over de plannen die er zijn om deze onderwijscampus in uw omgeving te bouwen. Afgelopen jaar is er achter de schermen door alle betrokken partijen veel werk verzet. Via deze nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In het voorjaar kunt u een uitnodiging tegemoet zien voor een bijeenkomst waarin we verder met u willen praten en we u willen vragen om mee te denken over de plannen.”

Anno Wietze Hiemstra

 

Eén onderwijscampus voor iedereen: krachtige impuls voor onze regio

De stichting VO Eemsdelta (EDC) is de bouwheer voor dit project. Dat betekent dat de stichting de opdrachtgever is van architect (ontwerpteam) en aannemer bij het realiseren van de campus. Er is inmiddels een programma van eisen opgesteld. Daarin staat dat we met de onderwijscampus de volgende doelen willen bereiken:

  • een inspirerende leeromgeving;
  • een uitnodigende ontmoetingsplek;
  • verbinding tussen onderwijs én regio.

De volledige nieuwsbrief kunt u hier downloaden.

441
HomeLocatiesThema'sNieuwsOver dit platform
Bijdragen