Nationaal Coördinator Groningen

Veilig wonen, werken en naar school in het aardbevingsgebied. Dat is het uitgangspunt van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). NCG werkt aan het versterken van woningen en gebouwen. Maar ook aan het vergroten van de leefbaarheid en duurzaamheid en het versterken van de regionale economie. Dit alles om te bouwen aan een kansrijk Groningen.

Gebouwen waar veel mensen samenkomen, krijgen voorrang bij de versterkingsopgave. Dit zijn bijvoorbeeld scholen. Voor de versterking van scholen is daarom een scholenprogramma ontwikkeld. In dit scholenprogramma kijkt de NCG niet alleen naar het versterken van het gebouw en het herstel van de schade. Er wordt ook rekening gehouden met de gevolgen van krimp, de leerlingendaling, het onderwijsaanbod in de regio en de huidige eisen die gesteld worden aan onderwijsgebouwen. Zo ontstaat een veilig, toekomstbestendig en duurzaam scholenbestand.

In de gemeenten Loppersum, Ten Boer, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Midden-Groningen en Bedum hebben 101 schoolgebouwen last van de gevolgen van aardbevingen. NCG heeft samen met de gemeenten, schoolbesturen en NAM onderzocht wat er nodig is voor het versterken, toekomstbestendig maken en verduurzamen van de scholen in het aardbevingsgebied.

website Nationaal Coördinator Groningen

Bijdragen
HomeLocatiesThema'sNieuwsOver dit platform